06 - 2414 5299    afspraak@bedrijfsyoga-rijnmond.nl  

Ideeën, meningen, visies, ervaringen, maar vooral feiten

Weblog

  Over de druk van de wereld

  Over de weldaad van Yoga

  Wetenschap en Yoga

Yoga, how to... asana’s uitvoeren

Asana betekent houding. Houding veronderstelt een statische toestand. Je zet het lichaam in een houding en daar laat je het bij, simpel gezegd. Maar er is natuurlijk nog wel iets meer.

Lees meer...

De geest stil maken

Steve Jobs had grote bewondering voor Yogananda wiens "Autobiografie van een Yogi" hij elk jaar weer las. Hij had het boek zelfs op zijn iPad staan en las het elk jaar opnieuw.

Lees meer...

Jongste generatie Burn-out gevoelig?

Jongeren die binnenkort op de arbeidsmarkt komen, zullen nog veel vatbaarder zijn voor burn-outs. “Als we niet ingrijpen, komt er een tsunami van burn-outs op ons af.” Dat millennials (24- tot 38-jarigen) vaak last hebben van burn-out en depressie, is ondertussen bekend. Maar de generatie die na hen komt, Generatie Z (8- tot 23-jarigen), is er zo mogelijk nog erger aan toe. Dat blijkt uit een nieuwe studie.

Lees meer...

Burn-out is beroepsziekte nummer één!

Bij Jinek aan tafel op 4 februari 2019 - In het item over stress en burn-out hoorden we schrikbarende cijfers: één op de zeven mensen heeft stressverschijnselen richting burn-out. Er heerst een taboe op de werkvloer over stress en burn-out. Terwijl dit de grootste beroepsziekte van Nederland is: er zijn 1.000.000 Nederlanders met burn-out klachten.

Lees meer...Relax, en inspireer...