06 - 2414 5299    afspraak@bedrijfsyoga-rijnmond.nl  

Ideeën, meningen, visies, ervaringen, maar vooral feiten

Weblog

  Over de druk van de wereld

  Over de weldaad van Yoga

  Wetenschap en Yoga

Burn-out is beroepsziekte nummer één!

Jinek gezien? Stress en burn-out beroepsziekte één!

Bij Jinek aan tafel op 4 februari 2019 - In het item over stress en burn-out hoorden we schrikbarende cijfers: één op de zeven mensen heeft stressverschijnselen richting burn-out. Er heerst een taboe op de werkvloer over stress en burn-out. Terwijl dit de grootste beroepsziekte van Nederland is: er zijn 1.000.000 Nederlanders met burn-out klachten.

Maar daarnaast leven er idealistische, hoopgevende ideeën. Van de smartphone uitzetten, ‘verbeter de wereld en maak een nieuwe wet’ (“Recht op Onbereikbaarheid”) tot niet meer overwerken of je nachtelijke brainwaves opschrijven om de creativiteit te stimuleren.

En ja, de ondernemer aan Jinek’s tafel die prive-telefoongebruik onder werktijd wil verbieden en tegen overwerken is, biedt zijn werknemers yoga en uiteraard mindfulness aan. Dat laatste hoort er zeker bij als nieuwste trend in het spirituele landschap. Daarnaast ziet dezelfde ondernemer dat het ontbreken van voldoende mogelijkheden om je te ontplooien (‘je ei kwijt kunnen’) juist stress oplevert.

Kijk anders nog even terug via Uitzending Gemist. Het is een aanrader.

Werkstress is beroepsziekte nummer één!

Maar liefst een derde van het verzuim komt door stress. Tot 35 jaar ligt dit zelfs boven de 50%. Van langdurend (>6 weken) psychisch verzuim, betreft een kwart uitval door stress. Dit stijgt al jaren. Een werknemer met een burn-out is gemiddeld ruim 8 maanden uit de running. Als één verzuimdag plm. € 250 kost, dan is niets doen geen optie. (Bron: ArboNed)

Yoga biedt een duurzame oplossing. Op een natuurlijke manier leert het je om spanning aan te voelen en los te laten. Je komt beter in je vel te zitten, wordt je meer jezelf (je ware zelf), waardoor je sterker en assertiever wordt en de regie over je eigen leven ter hand kunt nemen. Door Yoga leer je het leven beter kennen en begrijpen.

Wij denken dat er een tijd komt waarin yoga voor iedereen in onze Westerse wereld net zo normaal is als een gezond ontbijt. Yoga is op dit moment hét antwoord op de overmatige druk van deze tijd. Door yoga krijgen mensen vat op hun leven en zichzelf. In India is Yoga al duizenden jaren onderdeel van het bestaan. Niet alleen oefeningetjes doen; men lééft daar de Yoga.

===

Je denkt over Yogales voor jouw mensen. Goed idee! Laten we met elkaar in gesprek gaan. We houden de behoefte van je bedrijf en de mogelijkheden die BedrijfsYoga Rijnmond in huis heeft, naast elkaar. Jouw wensen staan voorop, net als jouw mensen.

Relax, en inspireer...