06 - 2414 5299    afspraak@bedrijfsyoga-rijnmond.nl  

Ideeën, meningen, visies, ervaringen, maar vooral feiten

Weblog

  Over de druk van de wereld

  Over de weldaad van Yoga

  Wetenschap en Yoga

Jongste generatie Burn-out gevoelig?

Jongeren die binnenkort op de arbeidsmarkt komen, zullen nog veel vatbaarder zijn voor burn-outs. “Als we niet ingrijpen, komt er een tsunami van burn-outs op ons af.”

Dat millennials (24- tot 38-jarigen) vaak last hebben van burn-out en depressie, is ondertussen bekend. Maar de generatie die na hen komt, Generatie Z (8- tot 23-jarigen), is er zo mogelijk nog erger aan toe. Dat blijkt uit een nieuwe studie van trendbureau Trendwolves, die zopas is voorgesteld.

“Als die groep de arbeidsmarkt opstroomt, dreigen er grote problemen”, stelt Willemijn van Dommelen van vzw ’t Hart voor Iedereen, een organisatie die mensen met psychosociale problemen ondersteunt en die de studie over Generatie Z bestelde.

Van Dommelen: “De aandacht ging tot nu toe vooral naar de millennials, die zichzelf hoge verwachtingen opleggen en zo vatbaar zijn voor stress en burn-out. Maar nu zien we de jongste slachtoffers van overmatige stress over het hoofd. We moeten de focus verschuiven, anders komt er een tsunami aan burn-outs op ons af. En dan kunnen we spreken over de generatie ‘burning boomers’.”

Lees hier het hele artikel (en denk er zelf over na!)

O ja, en lees vooral ook het boek van Rutger Bregman "Gratis geld voor iedereen" over onder andere de toekomstige veranderingen qua werk en tijdsbesteding.

Relax, en inspireer...