06 - 2414 5299    afspraak@bedrijfsyoga-rijnmond.nl  

eenvoudig de weg naar je Zelf

Integrale Yoga

Lichaamsoefeningen

Ademoefeningen

Ontspanning en concentratie

Integrale Yoga

De Integrale Yoga van Sri Aurobindo is dé Yoga voor deze tijd.
Deze Yoga gaat verder dan alleen lichaamsoefeningen:
de mens is een volledig wezen en alle aspecten van je menszijn komen in de Integrale Yoga aan bod.
Het lichaam is het startpunt. Daarin ligt de mogelijkheid van ontspanning en bewustwording.
Door verdieping en via de adem reikt de Yoga naar de geest en het bewustzijn
en wakkert het licht van je zelf aan. Het Ware Zelf.

Lichaam

Je leert de mogelijkheden en de grenzen van het lichaam kennen en respecteren. Er wordt geoefend vanuit een naar binnen gerichte aandacht. Door deze rustige aandacht is er ruimte om te ontspannen en waar te nemen wat zich van binnen voordoet. Aandachtig bewegen wordt afgewisseld door stilte in aandacht.

Adem

Ademoefeningen brengen door uitbreiding en beheersing van de adem de natuurlijke ademhaling terug. Dat is de basis voor een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. Een volledige ademhaling zorgt voor nieuwe energie, schone luchtwegen, maakt de organen gezond en brengt rust en verdieping.

Geest

De Integrale Yogales wordt afgesloten met een ontspanningsoefening of meditatie. Hierbij wordt de aandacht volledig naar binnen gekeerd en ontstaat er diepe lichamelijke en geestelijke rust. Deze rust zal gaan doorwerken in het dagelijks leven. Meditatie is de weg naar je Ware Zelf.

Maak een afspraak en relax...

De kracht van Integrale Yoga

Integrale Yoga onderscheidt zich van andere Yogavormen, doordat het geen vaste richtlijnen volgens een bepaalde leer hanteert. In deze Yoga richt de aandacht zich naar binnen in zelfobservatie en ervaar je wat er werkelijk in jou speelt. Vanzelf integreert de Yoga zich in je dagelijks leven. Deze Yoga vraagt geen specifieke voorkennis of fysieke lenigheid. De oefeningen worden op een rustige manier uitgevoerd, bewust, zonder druk en met respect voor je eigen mogelijkheden en grenzen.

Integrale Yoga wordt ook wel volledige Yoga ('Purna Yoga') genoemd. Ze omvat een ruime, vrije beoefening van essenties uit de klassieke Yogavormen, aangepast aan de interesses en mogelijkheden van de individuele leerling en aan de Westerse mens. Kenmerkend voor de weg van de Integrale Yoga is de instelling op de ‘Kracht van boven’. Dit is een geestelijke kracht, neerdalend in alle lagen van ons wezen, tot in het fysieke. De zeer oude Yogatechnieken in combinatie met de evolutieversnellende methoden van de Integrale Yoga zijn hard nodig om de mens inzicht te geven in zichzelf en het grotere geheel waarmee hij onlosmakelijk verbonden is. En hem bovenal bewust te maken, in alle lagen van zijn wezen - van de hogere bewustzijnsniveaus tot in het diepste materiële weefsel van het lichaam: 'totaalbewustzijn'.

Afstandhouder